Mobirise

Welkom op mijn website, fijn dat je er bent!
Ik ben Ineke Meijboom-Baggerman van Houweninge, Encaustic Art Coach®, kunstzinnig coach en beeldend kunstenaar en vertel je hier wat ik allemaal te bieden heb.

* Ik heb sinds kort een vernieuwde website, die deze site per december 2021 zal vervangen: Kijk nu ook al hier: https://vrijevlinderencausticartcoachingen.com/


ENCAUSTIC ART COACHING  is een nieuwe, unieke vorm van coaching waarbij de wastekening centraal staat. Aan de hand van een thema of vraag van jou, wordt nadat ik me op jou heb afgestemd,  door mij als coach een wastekening gemaakt, waarna we samen in de tekening gaan kijken en jij me vertelt wat je ziet en herkent. Ik stel je er dan vragen over waardoor we snel de diepte in kunnen gaan en je antwoorden krijgt waarmee je verder kunt.

KUNSTZINNIGE COACHING is  een vorm en is fijn als je even de richting op jouw pad kwijt bent - ik loop dan coachend een stukje mee op jouw pad dat zich aan jou opnieuw ontvouwt door wat er uit jouw hart ontstaat op papier, in klei of anderszins.
Je hoeft niet creatief te zijn! Je zult echt verwonderd zijn over wat er ontstaat: de beelden, kleuren, vormen ... ze hebben je veel te vertellen, zijn als een kompas op je pad.

Kijk verder in het menu wat ik nog meer te bieden heb. 


Mobirise

Encaustic Art Workshops

Laat je verrassen door wat er op papier onststaat met de prachtige kleuren van de wasblokjes.
Het is echt bijzonder wat er onder je handen verschijnt, met een enkele streek over het papier. Het kunnen zomaar boodschappen aan jezelf zijn, maar gewoon lekker bezig zijn met het ijzertje en mooie kleurtjes is ook erg leuk.
Als je je focust op een probleem of iets waar je wat meer over wilt weten, zie je het antwoord vaak terug in je tekening.
Iedereen kan het, ook kinderen vinden het vaak heel leuk. Want gewoon lekker een uurtje met ijzertje en wasblokjes aan de gang is ook erg leuk.

 

Mobirise

Natuurcoaching

Encaustic Art Coaching® aan de hand van mijn natuurfoto's in mijn Atelier, of we gaan de natuur in, waarna je in mijn atelier een wastekening gaat maken.

Laat je raken en verbind je met wat je ziet en herkent in het beeld en maak daarna een verbindende encaustic wastekening. Aan de hand daarvan kijken we samen naar de beelden en wat zij jou te vertellen hebben.
Vaak gaat er een vraag of thema aan vooraf, wat jij wilt.


Mobirise

Online sessies

Een sessie waarin ik je meeneem om met andere ogen naar je leven van dit moment te kijken.
Deze vorm van coaching is ontstaan door/in de coronatijd, maar als de afstand te groot is om naar mijn Atelier te komen, is dit ook een fijne manier van coachen.

Ik maak een tekening voor je aan de hand van een recente foto van jou, je naam en je geboortedatum en samen kijken we ernaar in een online sessie.

Liive sessies in mijn atelier zijn natuurlijk ook altijd mogelijk. Ik verwelkom je graag!

Mobirise

Encaustic art coach®

Een wastekening zegt meer dan 1000 woorden!

In september 2020 ga ik een verdiepende vervolg opleiding van de encaustic art coach® opleiding volgen, ook bij Centrum Close2Nature, een opleiding die het wasschilderen combineert met oa. intuitief schilderen en paardencoaching.
Ik zal dan nog meer te bieden hebben dan ik nu al heb! 

Mobirise

Kunstzinnige Coaching en workshops

Een kunstzinnig coaching traject - op maat - bestaat uit 5 dagdelen van ca. 2 uur om de veertien dagen. Je werkt met allerlei materialen. De ervaring van cursisten en van mijzelf is, dat het warme, ontspannende sessies zijn, waarbij je jezelf verrast met wat er uit jouw handen komt. Creativiteit zit in ieder mens, ook in jou! Dit traject geeft je weer richting aan en duidelijkheid in je leven, zet je weer de goede richting uit. Je krijgt weer nieuwe impulsen waarmee je verder kunt. 

Mobirise

Kennismakings-
workshop

Als je nog niet precies weet wat je wilt, en je wilt gewoon eens ervaren hoe het is om met allerlei kunstzinnige materialen aan de slag te gaan en hoe mijn werkwijze is, adviseer ik je deze losse, eenmalige workshop van ongeveer 2 uur. Daarna kan je beslissen wat je wilt: of je het kunstzinnige coachings traject wilf volgen of dat het toch niet is wat je zocht.

Mobirise

Intuitief schilderen

Tijdens deze workshop ontstaan er prachtige, onverwachte beelden vanuit jouw hart, met een boodschap of inzicht voor jezelf. Laat je verrassen.
Je gaat tijdens deze 2 uur durende workshop aan de slag op doek met oa. acrylverf en allerlei middelen: kwasten, pasjes, sponsjes en je handen.
Je hebt geen schilderervaring nodig. We beginnen met een geleide meditatie, daarna ga je aan de slag en ontstaan er beelden van binnenuit.

Mobirise

Spelen met kleur

Wil je eens gewoon lekker spelen met kleuren, kijken wat er ontstaat als je nat-in-nat werkt met prachtige heldere aquarelkleuren, of wat er gebeurt als je kleuren mengt. Gewoon wat experimenteren.
Ik nodig je uit om hier lekker te komen spelen met kleur.


Mobirise

Alle coaching en workshops die ik naast de encaustic coaching te bieden heb.

Hier vind je informatie over kunstzinnige coaching, kennismakingsworkshops, intuitief schilderen, spelen met kleur en het kinderatelier.

Mobirise

Kinder Atelier

Het Kinder-Atelier is een plek waar jij als kind met creatieve materialen zoals verf, krijt, kleurpotlood, en klei, je gevoelens en emoties leert uiten, zonder daar woorden bij te hoeven gebruiken. Op een speelse, natuurlijke manier krijgen moeilijke dingen die ieder kind soms tegenkomt, dan zomaar een plekje van binnen.

Mobirise

Atelier Pabloos

Bij Atelier Pabloos begeleid ik, samen met Kiek Posthuma, ouderen die lijden aan dementie en andere doelgroepen bij schilderen en andere creatieve activiteiten en geven wij trainingen voor begeleiders/sters.
Atelier Pabloos is een onderdeel van Atelier de Vrije Vlinder.

Deelnemers hoeven absoluut niet creatief te zijn, hoeven zelfs nooit iets met verf of een ander kunstzinnig medium gedaan te hebben, maar dat het ontspannend en zelfvertrouwen-vergrotend werkt is een feit!
Wij komen op aanvraag naar u toe, in het verzorgingshuis/verpleeghuis of bij u thuis en werken zowel individueel als in (kleine) groepjes. 

SCHOLING
Scholing voor iedereen, beroepsmatig of als "kind van", die verantwoord willen leren schilderen en creatief bezig willen zijn met mensen die lijden aan dementie, in kleine groepjes, individueel, op locatie (in verzorgings- of verpleeghuis) of in ons Atelier in Barneveld, 3 ochtenden of 1 hele dag.
Op maat voor u in uw situatie.
Je krijgt een reader mee met informatie, en een certificaat na afloop. Begeleiding door ons, 2 gecertificeerd kunstzinnig coaches - wij bereiden onze workshops/scholing altijd gedegen, én met veel plezier, voor: het is nl. maatwerk wat wij leveren.

Mobirise

De KleurenFontein

Samen met Kiek Posthuma, beiden gecertificeerd kunstzinnig coaches met humor, een waanzinnig enthousiasme, creativiteit en kleur, verzorg ik creatieve workshops op locatie. De Kleurenfontein is ook een initiatief van Atelier de vrije Vlinder.

Eigenlijk is bijna alles op creatief gebied mogelijk bij ons! Of het nou schilderen, of trommelen is, tekenen of kleien, speksteen snijden, of een krachtsteen maken, of een workshop geheel naar eigen wens. Iedereen is welkom, van jong tot oud! Je kunt ons bij je thuis uitnodigen als je ongeveer 6 personen bij elkaar hebt, wij komen naar jouw bedrijf toe, of we werken in afgehuurde ruimtes. Zeg het maar.

Je kunt ons boeken voor een speciale gelegenheid, zoals een verjaardag, een vriendinnenfeestje, een jubileum, een reunie, of verzin zelf een gelegenheid.
Vrijblijvend overleg is altijd mogelijk, via telefoon of mail.

Mobirise

Stone-Art

Een leuke, originele herinnering aan de geboorte van je kind, kleinkind, of wie je zo'n leuk cadeautje gunt ... Of een mooie krachtsteen, trooststeen, herinneringssteen maken voor jezelf of als cadeau.
Ook een workshop waarin je zelf aan de slag kan met een steen, is mogelijk.


Ik maak soms ook "healingstones" om ze ergens neer te leggen, zodat ze door degene die ze vindt, meegenomen mogen worden. Dit zijn altijd verrassende vondsten, en het is leuk om een vondst terug te zien op de speciale Facebooksite "healingstones", maar wordt vaak niet gemeld.
"Achterlatertjes" is zo'n concept op Facebook waar ik soms aan mee doe.

Scroll door voor foto's.

Mobirise

Wie Ben Ik

Ik ben Ineke Meijboom-Baggerman van Houweninge (1951), gecertificeerd kunstzinnig en gecertificeerd encaustic art coach® en beeldend kunstenaar.
Ik heb de vierjarige opleiding Kunstzinnig Coachen, Counselen en Innerlijke Ontwikkeling gevolgd bij de Kleine Tiki in Breda en 1 jaar aan Vrijeacademiehetpad.
Dit jaar, 2020, heb ik de bijzondere opleiding Encaustic Art Coach® afgerond bij close2nature, waar ik in september een tweede verdiepend jaar met meer tools, ga volgen.
Ik ben me ook aan het verdiepen in de Tzolkin, waarvan ik ook elementen in mijn Encaustic Art Coaching wil gaan inzetten.

Mijn liefde voor mensen en hun ontwikkeling in combinatie met creativiteit hangt nauw samen met mijn eigen ontwikkelingsproces, waarin ik met vallen en opstaan me steeds verder mag ontwikkelen tot wie ik echt ben; waarin ik steeds meer maskers mag afleggen en overlevingsmechanismen mag loslaten en steeds meer vrijheid mag ervaren, vrijheid om te zijn wie ik ben.

Ik blijf me verder ontwikkelen op bewustwordingsgebied, zoals cursussen en meditaties volgen bij de IAMacademy (praktisch toegepaste spiritualiteit) en me verdiepen in de Tzolkin bij www.mayawijsheid.


Mobirise

Vervolg
Wie Ben ik

Via creatieve middelen, fotografie en in de natuur kan ik me uiten en mijn "dingen" verwerken, het is mijn uitlaatklep en mijn groeimiddel, en het geeft mijn leven de glans die ik nodig heb.

Dit proces gun in jou ook. Of je nu kind of volwassen bent, het werkt!Ik ondervind het nog dagelijks aan den lijve en zie het bij anderen gebeuren. Het is een prachtig proces, waarin je jezelf een groot cadeau geeft, waarbij je ook elke keer versteld staat van jezelf en van wat er uit jouw handen komt, en wat voor boodschappen het gemaakte creatieve werk voor jou heeft!

Op Facebook ben ik ook te vinden, met een algemene site en een aantal aparte pagina's daaraan gelinkt:
https://www.facebook.com/ineke.meijboombaggermanvanhouweninge

Mobirise

Beeldende Kunst, een passie

Ik schilder, teken en boetseer ook graag. Ik ben autodidact.

Boetseren deed ik een tijdje bij Masch Keramiek in Putten in een klein groepje, maar helaas is zij verhuisd, dus doe ik zelf af en toe wat in mijn eigen atelier.

Ik heb bij Alide Bouwsema in Lunteren een portretcursus gevolgd, maar verder maak ik gewoon wat ik leuk vind, voor mezelf, of in opdracht.
Ik schilder zowel intuitief als realistisch.

Mobirise

Fotografie, mijn grote passie!

Fotograferen is een van mijn eerste levensbehoeften, mijn grootste passie. ik ben altijd en overal aan het fotograferen en probeer wat ik zie steeds mooier weer te geven. Vooral de natuur is voor mij een grote inspiratiebron! Ik fotografeer vanuit mijn hart, en dat is ookwat ik regelmatig terug hoor van mensen die mijn foto's zien.
Met mijn foto's probeer ik ook de wereld een beetje mooier te maken.

Kijk voor mijn fotografiesite hier:
www.vrijevlinderfotografie.nl 

Ineke Meijboom-Baggerman van Houweninge

Gecertificeerd Encaustic Art Coach® en gecertificeerd Kunstzinnig Coach
bij Atelier De Vrije Vlinder

Adres:

Wildforster 58
3772 WD Barneveld
Nederland

Telefoon:

0342-490452
06-43075321

Openingstijden:

Altijd open

CONTACTFORMULIER

Voor .meer informatie of aanmelden stuur je me eenvoudig een berichtje, Naast een emailbericht, kan dat ook via dit formulier.

Encaustic Art Coaching®

Een wastekening zegt meer dan 1000 woorden

Met een eenmalige encaustic art coaching-sessie maak ik de wastekening nadat ik me op jouw energie heb afgestemd Meestal heb je een vraag of thema waar je meer over wilt weten.
Nadat ik de tekening heb gemaakt, kijken we samen wat daarin te zien is, en stel ik er vragen over, gaan we erover in gesprek.
Bij een coachingstraject maak jij zelf de wastekening.


Er zijn verschillende vormen van encaustic art sessies mogelijk, scroll daarvoor verder.

Encaustic Art Coaching®

Een wastekening zegt meer dan 1000 woorden

Met een eenmalige encaustic art coaching-sessie maak ik de wastekening nadat ik me op jouw energie heb afgestemd Meestal heb je een vraag of thema waar je meer over wilt weten.
Nadat ik de tekening heb gemaakt, kijken we samen wat daarin te zien is, en stel ik er vragen over, gaan we erover in gesprek.
Bij een coachingstraject maak jij zelf de wastekening.


Er zijn verschillende vormen van encaustic art sessies mogelijk, scroll daarvoor verder.